Utnyttja ROT till max

Vi lever i ett samhälle som är byggt på konsumtion, och vi är ett land som älskar att renovera till perfektion för att sedan bygga om. Så, för att kunna göra en bra affär gäller det att hålla koll på RUT- och ROT-avdragen och veta hur du ska göra för att utnyttja dessa till max.

4333629-empty-brown-leather-walletDet finns inte många som inte vet vad både rut- och rot.avdragen är för några avdrag. Men desto mindre har stenkoll på hur de fungerar. När det kommer till renoveringar är det superviktigt att du vet hur mycket pengar du kan få tillbaka, men även viktigt att veta att du kanske borde börja redan i år för att få ut så mycket som möjligt. På http://www.byggvarulistan.se/ får du bra information om de mest prisvärda produkterna om du väljer att göra det själv eller i alla fall delar av arbetet själv.

Så fungerar det

Dessa avdrag kan du få för arbetskostnader när du anlitar e byggare. Du kan inte få avdrag på material- och resekostnader tyvärr. För att kunna få ta del av avdragen gäller det att man är över 18 år och att man bor i en bostadsrätt. Detta avdrag gäller därför inte om du bor i en hyresrätt utan vid renovationer får du vända dig till hyresvärden. Du får en skattereduktion till halva kostnaden, men det får inte överstiga 50 000 kronor per person och år. Så, är ni två som står för kontraktet kan ni då få ett avdrag på hela 100 000 kronor om ni renoverar för mer än 200 000. Så, går du i renoveringstankar kan det vara värt att vara lite snabb på bollen för då kan du nu få dubbelt så mycket.

ROT gånger två

Då rotavdraget fungerar som så att du får använda ett maxbelopp per år så kan du vara smart och utnyttja en del av beloppet redan i år. Detta för att få ut max detta år, men även kunna plocka ut lika mycket nästa år. Dock ska du inte förhasta beslut, men det kan löna sig att vara lite snabb i tankarna. Läs på och börja fundera hur du vill ha det så kan du ge dig själv en riktigt bra julklapp.