Miljövänligt & klimatsmart badrum

Många njuter av renoverade badrum med nytt kakel, klinkers och fina detaljer. Men när du renoverar ditt badrum kan det också vara klokt att tänka på miljön.

Hur renoverar du ett badrum så att det blir mer miljösmart? Om du känner dig lite osäker kan du kontakta en snickare. Hos http://www.lisana.se/badrum/ är de bra på att renovera så att det både blir snyggt och miljömedvetet. Här i texten får du några tips på sådant som kan vara bra att tänka på.

”Många väljer kakel och klinker i badrummet, ur miljösynpunkt ett bra val, det är ett hållbart naturmaterial med lång livslängd” läs mer här.

Golv och väggar

När du ska renovera ditt badrum kan det vara klokt att fundera lite extra över golvet och väggarna. Det är till exempel populärt att välja klinker eller kakel i badrummet, just för att det är så bra rent miljömässigt men ibland är det inte ekonomiskt möjligt. Då kan en miljömärkt färg eller tapet samt golvmatta fungera bra som alternativ.

Glöm inte detaljerna

Det är inte bara golv och väggar som ska vara miljövänliga. Du kanske också vill byta ut duschen. För att spara vatten finns det smarta duschmunstycken med eco-vänliga alternativ. Här kan du spara flera liter vatten per dusch. Istället för att installera golvvärme kan du lägga ut miljövänliga mattor på golvet och när det gäller den elektriska handdukstorken kanske du lika gärna kan hänga ut handduken utomhus på sommaren. När du ändå renoverar kan du passa på att byta ut din toalett till en snålspolande variant. Du sparar pengar på att inte lika mycket vatten spolas ut i avloppet, samtidigt som du gör miljön en stor tjänst.