Hitta marksten till tomten

Ska du bygga en stig genom trädgården, eller lägga ny garageuppfart? Då kommer du förmodligen snart vara på jakt efter bra och hållbar marksten. Här skriver vi om var du får tar på kvalitativ marksten i natursten.

Det enklaste tipset är att vända sig till en återförsäljare som specialiserar sig på marksten. Vi rekommenderar https://www.flisbyab.se/produkter-ute/marksten-i-natursten eftersom de både kommer med expertis på vad du bör tänka på om du lägger marksten för tyngre användning, till exempel en garageuppfart, eller inspiration om du vill frigöra fina ytor i din trädgård med hjälp av vackra markstensanordningar. Använder man fel marksten kan det komma sprickor och andra ojämnheter vilken såklart inte är önskvärt. Väljer man kvalitativ marksten ser man till att jobbet blir snyggt och bra. Även en amatör kan lägga marksten själv.

Kvalitetssäkrad marksten viktigt

Då och då är folk på jakt efter marksten. Det händer att marksten av olika slag skänks bort, till exempel i fallet som går att läsa i sla.se eller na.se. Tyvärr brukar sådan marksten inte duga åt mer än åt simplare rabattarrangemang. Marksten ska köpas och planeras noga om man vill få ett resultat som inte sjunker ner och börjar se dåligt ut efter första veckan. Det bästa är att vända sig till en återförsäljare och konsultera med dem om vilken marksten som passar bäst för ditt ändamål!

När du ska lägga marksten ska du tänka på att göra ett bra grävarbete. Det är bra om du gräver åtminstone 15 cm. Du ska också se till att jämna marken ordentligt och grunda med sandmjöl eller liknande innan du lägger markstenen. Detta för att stenen annars sjunker in i jorden, vilket kommer ge ett ojämnt och dåligt underlag. Se också till att jämna fogarna på ett bra sätt så att de sitter ordentligt. Ska du lägga marksten på garageuppfart behöver du se till att det är en mycket tålig sten och förarbetet är desto viktigare.

Exempel på kvalificerad marksten är:

  • Granit
  • Sandsten
  • Kalksten
  • Marktegel

Nu hoppas vi att renoveringen lyckas och att du hittar marksten som passar ditt behov på ett riktigt bra sätt.