Nästa års byggprojekt?

Med snö som fint kläder taken på husen runtomkring i landet, är vintern kanske inte den bästa tiden när det gäller att dra igång mer eller mindre omfattande byggprojekt.  I alla fall inte de byggprojekt som på olika sätt rör bostadens utsida eller gör att bostaden kommer att behöva stå öppet. Att byta fönster nu, när det är som kallast ute är inte så vanligt. Däremot är vintern en utmärkt tid för att börja planera kommande projekt för det nya året. Vad skulle man vilja göra och vad står högst upp på listan över de saker som behöver prioriteras. Är fönsterna äldre behöver de kontrolleras, och antingen bytas ut mot nya och moderna eller tas hand om på annat sätt som att skrapas och få ny färg. Bor man i egen villa, kan man hitta fina fönster hos Bomix Fönster.

Projekt som sker inomhus, som att bygga om köket eller att lägga nytt golv i vardagsrummet är betydligt lättare att genomföra eftersom att man då kan undvika att påverkas av snön och kylan. Förhoppningsvis kommer familjen då också att kunna bo kvar även under själva renoveringen.

Renoveringar viktiga för framtida hälsan

Förr eller senare är det alltid dags att renovera, oavsett hur och var man bor. Ens bostad behöver nämligen den tillsyn och extra omvårdnad som en renovering ger. För ungefär tre år sedan gick Hyresgästförening ut och uppmanade fastighetsägarna att detta för tillfället var extra viktigt för alla de fastigheter som byggts från början av 1960-talet till mitten av 1970-talet. Varför dessa är och var så viktigt, främst för hyresgästerna, går att läsa hos Ystads Allehanda.