Går dejting och renovering ihop?

SNICKARE, HÄNDIGDet kommer och går nya dejtingsåpor, men snart kommer en som har ett lite annorlunda format, men det är inte slumpmässigt. TV3 har ett nytt program som heter ”Händig man sökes” där kvinnor söker efter kärleken– samtidigt som de renoverar! Frågan är om dejting och renovering faktiskt går ihop.

I tidigare text skrevs det om att män äger mer mark än kvinnor, men att det har blivit bättre. Äger man mark så ska man vara händig, eller? Hur kommer det då sig att mångas jakt efter kärleken i en händig man kan vara så svår, det borde ju finnas massor av dem! I nya dejtingsåpan ”Händig man sökes” är det 18 hantverkare som testar lyckan hos singelkvinnor.

Får besök av 6 hantverkare

I dejtingprogrammet är det tre singelkvinnor som får besök av totalt 6 hantverkare var, där de ska försöka kombinera dejting och renovering. Hur det går återstår att se men Johanna Björk, som är en av singelkvinnorna som fick sällskap av 6 hantverkarkillar i sitt hus säger till Aftonbladet att programmet är som en blandning av ”Bonde söker fru” och ”Äntligen hemma”. Hon säger även att killarna tävlade om hennes gunst genom att vara macho, och att hon från början trott att hon skulle få utföra mer renovering själv, men så var inte fallet.

Svårt att dejta med filmkamera på

Johanna tyckte att upplevelsen med inspelningen var riktigt rolig, men när hon fick frågan om hon hittat kärleken under inspelningen var hon tvetydig. Hon menar på att det är svårt att dejta och renovera samtidigt och ännu svårare när filmkameran är på, och det är inget hon skulle rekommendera. Men TV3 hävdar att formatet på dejtingsåpan var medvetet och att både renovering och dejtingkoncept är två populära genrer, så varför inte slå ihop dem? Dessutom tycker många kvinnor att hantverkare är attraktiva.

Här är Per Gessles låt ”en händig man”: