Så minskar du elkostnaderna i sommarstugan

Att värma upp en sommarstuga kan kosta stora summor, även under sommartid. Dåligt isolerade fönster och dörrar samt tunna väggar är några av de bidragande faktorerna. Med ett portabelt elverk samt en klimatsmart livsstil kan du minska elkostnaderna avsevärt.

Har du också upplevt höga elkostnader även under sommaren? Sommarstugan kan vara en riktig energitjuv och därför är det en god idé att se över elkonsumtionen där. Här hittar du de bästa tipsen hur du snabbt och effektivt kan minska elkostnaderna i sommarstugan.

Införskaffa ett portabelt elverk

sommarstugaSommarstugor är ofta dåligt isolerade vilket gör att energiförbrukningen kan bli riktigt hög. Ett portabelt elverk är ett enkelt sätt att få kontroll över elförbrukningen på landstället. Hos
verkstadsprodukter.se/produkt-kategori/elverk/ hittar du ett stort utbud av elverk för såväl privatpersoner som företag. En av de främsta fördelarna är att du kan minimera kostnaderna genom att att koppla ur elverket när du inte är i stugan. Den begränsade kapaciteten hos portabla elverk gör även att antalet apparater som du kan använda begränsas vilket minskar din elkonsumtion. För många är det en stor lättnad eftersom elpriserna under 2020 steg kraftigt på många håll i landet.

– Det är extrema nivåer, enligt Niclas Damsgaard, chefsstrateg på Svenska Kraftnät. De höga elpriser drabbade framför allt mellersta och södra Sverige. Skillnaderna mellan de norra och södra delarna av landet var rekordstora.

Lev klimatsmart

Din och familjens livsstil påverkar såklart elförbrukningen och således elkostnaden. Genom att minska energianvändningen kan kostnaden minskas avsevärt. Bland annat kan du sänka inomhustemperaturen och minska varmvattenförbrukningen. Använd gärna färre apparater och häng tvätten utomhus istället för att torktumla.