Likheten mellan pooler och bilar

Den som köper en ny bil ställs inför valet om många olika typer av extrautrustning. Det kan handla om spoilers, lister, sidokjolar och mycket annat. Rent teoretiskt finns möjligheten att extrautrusta bilen så den kostar dubbelt så mycket som den gjorde från början.

Även en pool kan utrustas med diverse olika tillbehör. Det kan röra sig om följande:

  • Lampor i poolen, som skapar en mysigare känsla. Det finns många olika typer av poollampor, som kan placeras längs poolens kanter eller i hörnen.
  • Stegar och trappor. När man bygger sin pool kan man välja att sätta en trappa längs kanten, som gör det lättare att ta sig i och ur poolen. Detta uppskattas framför allt av de som har svårt att gå. En stege kan sättas dit i efterhand, om man vill ha en sådan till poolen.
  • Jetmunstycken som ger motstånd. Med ett jetmunstycke i poolen blir det lika lätt att träna simning i en femmeters bassäng som i en 25-meters.

En fördel som pooltillbehör har jämfört med biltillbehör är att stöldrisken är lägre för pooltillbehör. Det är helt enkelt ganska svårt att stjäla ett jetmunstycke, och det är inte lika lätt att sälja det på andrahandsmarknaden som en bilstereo eller ett par fälgar.