Renovera i sommar

Har du ledigt i sommar och är sugen på att ta dig an en renovering? Det är bara att sätta igång, men glöm inte att planera, köpa rätt material och överlämna vissa saker åt proffsen.

1634059-home-improvement-close-up-of-handyman-measure-wood (1)

I och med det dåliga vädret i sommar har fixarlusten väckts i Sverige och hemmafixarbutikerna har aldrig gått bättre, rapporterar na.se. Även sänkningen av rotavdraget till nästa år gör att många vill skaffa material och börja bygga redan nu. Hos byggvaruhusen räknar de med att försäljningen lyfter med runt 30-35 procent i sommar om man jämför med sommaren 2014. Det är dock inte bara vädret och rotavdraget som gör att försäljningen av byggmaterial ökat. Intresset för att bygga, fixa och inreda i hem och trädgård har ökat väldigt mycket de senaste åren.

Planering är viktigt

Är man en utav dem som har bestämt sig för att renovera något hemma istället för att ligga på stranden i det dåliga vädret, är det nu dags att börja planera. Till att börja med kan det vara bra att köpa det material som behövs och verkligen utvärdera vad som behövs. När man är och köper byggmaterial är ett tips att fråga den kunniga personalen lite om renoveringen och dem kan man även fråga om hur lång tid de tror att renoveringen tar, tipsar Arga snickaren. Sedan kan det även vara bra att ha någonstans att ställa möbler och annat om man exempelvis ska renovera något rum i hemmet. Då är det högt tid att hyra en container i Stockholm eller var man nu bor. Där kan man ställa allt som är i vägen för renoveringen.

Ta hjälp ibland

Den som är nybörjare vad gäller renovering, kan även behöva ta hjälp av en hantverkare i vissa moment av renoveringen. De bitar i renoveringen som innefattar vatten och el bör en amatör verkligen överlämna till ett proffs. Att fixa med sådant själv när man inte kan, får ofta förödande konsekvenser. Läs mer.